In deze praktijk worden de RIVM maatregelen nageleefd. Wat betekent dat?
Achtzaam logo

Bertien van Leijsen

Na vele omzwervingen, op zoek naar invulling van onvervulde wensen, viel het kwartje. Mijn interesses voor de natuur, de mens en het menselijk lichaam kruisten elkaar. En daar was het lang gezocht puzzelstukje: de studie Natuurgeneeskunde.
Dit was het! Het vuur ging branden. En brandt nog steeds…

De natuur is vanaf mijn vroege jeugd onderdeel van mijn leven geweest. Ik groeide midden in de Biesbosch op, waar mijn ouders een boerderij runden. Mijn interesse voor het menselijk lichaam liet zich zien in een opleiding tot operatie-assistente. Inmiddels werk ik al jaren in dit nog steeds boeiende vak. Een behoefte bleef echter onvervuld: iets te kunnen doen met mijn interesse in de mens. Door de school die mijn dochter bezocht, kreeg antroposofie mijn aandacht en zo kwam ik weer dichter bij de natuur en bij mijzelf. Het volgen van de studie Natuurgeneeskunde werd mijn uiteindelijke doel. Ik twijfelde, omdat ik me afvroeg of ik een vijfjarige studie zou volhouden naast mijn baan en het hebben van een puberdochter. Grappig feit is dat ik de verworven kennis gelijk op mezelf toepaste. Ik werd vitaler en rondde mijn studie met veel plezier en vol energie af!

In mijn praktijk wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de kracht van natuurgeneeskunde. Zodat je vitaal ouder wordt; je klachten verminderen of verdwijnen en je krijgt er energie voor terug.

Het verhalenpodium heeft in april 2020 een artikel geschreven over mijn werk in het ziekenhuis als operatieassitente en over mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut, lees dat hier!

Sinds september 2022 geef ik les aan eerste jaars studenten natuurgeneeskunde van CAM instituut. Heerlijk om mijn kennis over natuurgeneeskunde te delen met enthousiaste studenten.

Een review van een klant.

Bertien is een kundige therapeut.
Haar vak neemt zij serieus. 
Ze gebruikt niet alleen haar kennis, maar luistert echt, ook tussen de regels door.
Met dat alles biedt ze je een op maat gemaakt vitaliteitstraject dat hout snijdt.
Haar adviezen, maar zeker ook de kruidentinctuur, hebben bijgedragen aan een fijne verandering
in mijn lijf. Ik weet weer wat het is om veel energie te hebben!
Johanna