In deze praktijk worden de RIVM maatregelen nageleefd. Wat betekent dat?
Achtzaam logo

Voedingsadvies

Voedingsoverzicht

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze stelling werd ruim 2300 jaar geleden door Hippocrates bedacht en is nog steeds actueel. Want helaas zijn klachten die ontstaan door “verkeerde” voeding in de huidige tijd nog steeds een feit.

Voeding is de brandstof voor je leven, het geeft je energie. Maar welke voeding geeft je energie en welke vreet energie? Goede voeding bestaat niet alleen uit het eten van gezonde calorieën. Voeding = voedingstoffen + beleving. Wat betekent voeding voor jou? Iedereen weet dat groenten gezond zijn en snoepen ongezond is. Toch lukt het veel mensen niet om meer groenten te eten.

Samen gaan we op zoek naar welke gezonde voeding bij je past en hoe je dat in kleine stappen in je leven kan integreren. Het eten van koude salades is bijvoorbeeld niet voor iedereen goed. Sommige diëten zijn niet voor ieder mens geschikt omdat we allemaal anders zijn. Het kan dan ook niet dat één bepaald dieet voor iedereen gezond is. Voedingsadvies kan bestaan uit advisering ten aanzien van het gebruik van kruiden bij het bereiden van maaltijden.

Leefstijl advies

Samen gaan we kijken welke factoren van je leefstijl, belastend zijn voor je vitaliteit. Je behandelplan ondersteunt je proces om je leefstijl te veranderen.

Stap voor stap ga jij ervaren,wat jij kan doen om je vitaliteit te verbeteren door je leefstijl aan te passen.